شرایط نگهداری آجیل

نگهداری اصولی آجیل و خشکبار: راز ماندگاری طراوت و طعم

روش های نگهداری آجیل

آجیل و خشکبار جزو خوراکی‌های مهمی است که طرف‌دار بسیاری دارد. اما برای نگهداری آجیل و خشکبارها باید روش‌هایی را بلد باشید تا طعم و بوی مغزها دچار تغییراتی نشود. ازآنجاکه آجیل‌ها خواص زیادی برای بدن دارند و برای اینکه بتوانید از آنها به‌صورت روزانه استفاده کنید، نیاز است که مدت‌زمان طولانی از آجیل‌ها نگهداری کنید؛ بنابراین راه‌هایی برای نگهداری از آجیل و خشکبار وجود دارد تا در این مدت فاسد و خراب نشوند. در ادامه مقاله از فروشگاه صفا قصد داریم که بهترین راه‌های اصولی آجیل را به شما یاد بدهیم. ما را همراهی کنید.

راه‌های اصولی نگهداری از آجیل و خشکبار

نگهداری اصولی از آجیل و خشکبار شرایطی دارد که هم زمان نگهداری آنها را طولانی می‌کند و هم طعم و بویشان را حفظ می‌کند. درصورتی‌که این مواد در شرایط خوبی قرار نگیرند ممکن است کیفیتشان را از دست دهند و دیگر قابل‌استفاده نباشند. در ادامه به راه‌های اصولی نگهداری آجیل و خشکبار می‌پردازیم.

فریز کردن آجیل‌ ها برای از بین بردن تخم حشرات و لاروها

پیشنهاد ما به شما این است که بعد از تحویل آجیل، آن‌ها را به مدت دو روز در فریزر قرار دهید، سپس موقع استفاده آجیل را بیرون بیاورید. با این کار اگر آفتی داخل آجیل باشد یا تخم حشرات درون آنها وجود داشته باشد، از بین می‌رود. چون تخم حشرات و لاروها در دمای اتاق رشد می‌کنند. ممکن است که در ترکیب آجیل‌هایی که خریده‌اید هیچ‌گونه حشره‌ای وجود نداشته باشد، اما دلیل نمی‌شود که روی آجیل‌ها و در میان ترکیباتشان هیچ‌گونه تخم حشره یا لاروی وجود نداشته باشد. درنتیجه حتی آجیل‌های تازه‌ای که سفارش می‌دهید هم باید به مدت یک یا دو روز درون فریزر بگذارید تا استریل شوند.

انتخاب ظرف مناسب

برای نگهداری آجیل و خشکبار در دمای اتاق بهتر است آنها را درون ظرف‌هایی بریزید تا هوا به داخل آنها نرود. باید آجیل‌ها را در انواع ظرف‌های دربسته چوبی، شیشه‌ای و پلاستیکی که هوا به درون آن‌ها راه پیدا نمی‌کند، نگهداری کنید. به این نکته توجه داشته باشید که ظرف‌های شیشه‌ای و پلاستیکی دربسته از کیسه‌فریزر یا کیسه‌های زیپ‌دار بهتر هستند. چون وقتی آجیل‌ها را درون کیسه قرار می‌دهید، احتمال دارد هوا به درون آن راه پیدا کند و عطروطعم آجیل‌ها را عوض کرده و آن‌ها را خراب کند.

نگهداری آجیل در محل تاریک و خنک

برای اینکه بتوانید آجیل و خشکبار را برای دو تا چهار ماه در دمای اتاق نگهداری کنید باید آن‌ها را در یک محل خنک و تاریک در خانه قرار دهید. چون نور باعث می‌شود که آجیل شما با سرعت بیشتری رطوبتشان را از دست بدهند و فاسد شوند. به همین خاطر توصیه می‌شود که آجیل‌هایتان را در مکان‌های پرنور قرار ندهید.

نگهداری آجیل در یخچال

همان‌طور که می‌دانید یخچال مواد غذایی مختلف را برای مدت طولانی­تری سالم نگه می‌دارد؛ بنابراین می‌توانید آجیل و خشکبار را نیز درون یخچال بگذارید؛ بنابراین اگر می‌خواهید آجیل‌ها برای طولانی‌مدت سالم بمانند، آن‌ها را در ظرف‌های شیشه‌ای یا پلاستیکی تمیز، خشک و دربسته قرار دهید. حواستان باشد که درب ظرف باید کاملاً بسته شود تا هوای یخچال به درون آجیل‌ها راه پیدا نکند. چون در صورت نفوذ هوا به درون بسته آجیل‌ها طعم آن‌ها عوض می‌شود و سفت و غیرقابل‌استفاده خواهند شد.

آجیل‌هایی که تهیه کرده‌اید می‌توانید به مدت یک روز فریز کنید و سپس داخل یخچال قرار دهید. با این روش تخم حرارت و لاروها را از بین می‌برید و آجیل‌ها نیز سالم می‌مانند.  وقتی بسته‌بندی آجیل‌ها را به‌درستی انجام دهید، آن‌ها را می‌توانید در دمای چهار درجه سانتی‌گراد یا کمتر به مدت چند ماه تا یک سال نگه دارید. البته مدت نگهداری آجیل در یخچال یا فریزر برای همه مغزها یکسان نیست! اگر بادام، پسته و گردو را با پوست بسته‌بندی کنید، به مدت یک سال در یخچال دوام می‌آورند؛ اما بعضی از آجیل‌ها مانند فندق بهتر است زودتر مصرف شوند.

نگهداری آجیل در فریزر

یکی از راه‌های خوب برای نگهداری عمر آجیل‌ها فریز کردن آنها است. همان‌طور که میوه‌های خشک فریزی را می‌توان تا سال‌ها در محیط مناسب نگه داشت، آجیل را هم می‌توانید درون فریزر نگه دارید تا مدت‌زمان بیشتری دوام بیاورد. برای نگهداری خشکبار و آجیل درون فریزر هم باید آن‌ها را درون یک ظرف خشک، تمیز و دربسته بریزید. مراقب باشید که هوا وارد ظرف نشود. بهتر است برای نگهداری آجیل‌ها درون فریزر آن‌ها را درون کیسه‌های پلاستیکی قرار ندهید، چون ممکن است هوای فریزر به درون کیسه راه پیدا کند و آجیل‌ها خراب شود. باتوجه‌به اینکه آجیل و خشکبار به مدت طولانی درون فریزر می‌مانند، نیازی نیست که آن‌ها را فریزر کنید تا تخم حشرات و لاروها از بین برود. باتوجه‌به نوع آجیل‌ها می‌توانید آن‌ها را به مدت یک تا دو سال درون فریزر و در دمای منفی ۱۸ درجه سانتی‌گراد و کمتر نگه دارید.

مدت زمان نگهداری آجیل

مدت‌زمان نگهداری آجیل به عوامل متفاوتی مانند نوع آجیل، نحوه نگهداری از آنها و… بستگی دارد. به‌طورکلی، آجیل‌هایی که مقادیر چربی بسیاری مانند بادام، گردو، فندق و پسته دارند، از آجیل‌هایی که حاوی مقادیر کمتری چربی هستند، مانند بادام‌زمینی، تخمه آفتاب‌گردان و تخمه‌کدو تنبل، زودتر فاسد می‌شوند.

۳ نکته مهم برای نگهداری آجیل

نکات مهمی که برای نگهداری آجیل باید در نظر بگیرید:

  • بادام درختی و بادام‌هندی، مدت‌زمان طولانی سالم می‌مانند. اگر این دو مغز را در فریزر و یخچال نگهداری کنید، می‌توانید تا مدت‌ها آجیل باکیفیت مصرف کنید.
  • بادام‌زمینی، گردو و آجیل مخلوط، محبوبیت بیشتری دارند و تقاضا برای آن‌ها نیز از سایر سبزی‌ها بیشتر است. بااین‌حال، این نوع مغزها، سریع‌تر از سایر آجیل‌ها فاسد می‌شوند. باتوجه‌به اینکه مغزهای یاد شده، پایه هر آجیلی هستند، بنابراین، حفظ و نگهداری آجیل حاوی آن‌ها، اهمیت بیشتری خواهد داشت.
  • ایرانیان هر سال برای عید آجیل بیشتری خریداری می‌کنند، نگهداری آجیل عید یک معضل همیشگی محسوب می‌شود. مخصوصاً اینکه با شروع فصل بهار، هوا نیز کم‌کم گرم‌تر شده و احتمال فاسدشدن آجیل‌ها بیشتر است. فراموش نکنید که یک ظرف درب بسته و یک جای خنک (مانند یخچال و فریزر) برای نگهداری آجیل عید، ضروری است. در این صورت، طعم مغزها حفظ شده و تا چند ماه، قابل‌خوردن خواهند بود.

 

با روش‌های نگهداری آجیل و خشکبار که گفته شد، کیفیت و تازگی مغزها و خشکبار حفظ می‌شود و در هر زمانی نیز برای مصرف مناسب هستند. مهم‌ترین نکته برای این کار این است که از نفوذ هوا به داخل ظرف جلوگیری کنید. برای این کار ظروف در دار یا بسته‌بندی‌های وکیوم انتخاب مناسبی هستند. از طرفی، ظروف آجیل‌ها باید در جاهای خشک و خنک نگهداری شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید